Известие

Collapse
No announcement yet.

Разглобяване на вх. колектори, и предположение за глъхненето...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разглобяване на вх. колектори, и предположение за глъхненето...

......днеска съм на вълна "Управление на входящите въздушни потоци, постъпващи в двулитров ТуинСпарк", и реших да задоволя едно мое отколешно любопитство за това какво има и как бачка входящия колектор......пък и бях решил че промяна на въздушния поток не ми е нужен за в бъдеще, затова трябваше да го отворя и да го изтърбуша отвътре......
    Че в тая връзка ми направи силно впечатление факта, че тоя колектор бидейки от 2 части, те се държат една за друга само с малки зъбчета, който влизат в другата част на колект, но въпреки че изглежда здраво, по моето скромно мнение има доста места откъдето с течение на времето може да започне пропуск на въздух, и да се почне една смяна на дебитомери, свещи, маркучи след деб, бубини, кабели и прочее.....на мястото където двете части контактуват има нещо като гумено уплътнение, но поне на 3 места беше огънато и безформено......съжалявам че снимките не представят това което може да се види отблизо и на живо, но с 2 думи на тоя колектор има поне метър и половина свързки на който може да се появи процеп и да смуче въздух.....мисля при сглобяването му да прекаля със някой термо силикон, щото не ми се берат ядове.....
    Скормния ми съвет е ако имате възможност, проверете въпросния колектор за пропуски, но свален при възможност......
    Ето малко снимков материал......

"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

на 1.8 мотора същия ли е
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Ми не знам на 100%, но така или иначе тоя колектор е от 1.8......няма голяма логика да не е същия.....просто него хванах за ушите и почнах да разглобявам.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

а този клапан кога сработва заедно с вариатора ли

Comment

Чувал съм,че вътре в колекторите имало някакви клапанчета(завихрачки),които завихрят горивната смес.Ма така като гледам маи няма такова нещо

Comment

Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщение
            а този клапан кога сработва заедно с вариатора ли
            Ми противоречиви са мненията, някой казват 2700, други 4000обм.....
            Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
            Чувал съм,че вътре в колекторите имало някакви клапанчета(завихрачки),които завихрят горивната смес.Ма така като гледам маи няма такова нещо
            Предполагам е имано впредвид тия 4 извити тръби, скъсяващи или удължаващи възд поток......

Comment

досега не съм се замислял на работещ мотор дали не може да се види кога се премества тази клапа

Comment

досега не съм се замислял на работещ мотор дали не може да се види кога се премества тази клапа
                Забиваш един светодиод на кабелчетата на тоя селеноид, и гледаш при какви обороти светва......така направих със селеноида на вариатора.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение

Предполагам е имано впредвид тия 4 извити тръби, скъсяващи или удължаващи възд поток......
                  Вътре в самите тръби има ли подвижни пластмасови пластинки?

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                    Забиваш един светодиод на кабелчетата на тоя селеноид, и гледаш при какви обороти светва......така направих със селеноида на вариатора.....
                    незнам защо но ми се струва така като гледам че управлението на този клапан не е електрическо а по скоро с някво налягане

Comment

Тая гад исках да я свалям тея дни да я разглобявам и аз. Не е истина какъв ядец е да се извади на монтиран мотор в коша. Няма бъркане.
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

незнам защо но ми се струва така като гледам че управлението на този клапан не е електрическо а по скоро с някво налягане
                        Има букса с 2 жици в селеноида, има и вакуумен маркуч, прави си изводите сам.....
                        Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
                        Вътре в самите тръби има ли подвижни пластмасови пластинки?
                        Няма.....
                        Но се оказва че има още един елемент който е разглобяем - на 5тата снимка от долу нагоре се вижда, леко е издуто, и също е захапано за основното тяло.....

Comment

Working...
                        X